Mærket Eurocomach har eksisteret siden 1992

I Norditalien lidt syd for Bologna, finder du virksomheden Sampierana Spa, beliggende i et smukt bjergområde i byen San Piero in Bagno.

Eurocomach mærket blev etableret i 1992 af Sampierana Spa med det formål at udvikle og producere et nyt program af entreprenørmaskiner. Eurocomach er en forkortelse af ”European Construction Machinery”.

Sampierana blev drevet af Para brødrene og havde på daværende tidspunkt allerede mere end 40 års erfaring i at arbejde med og fremstille undervogne.

Bredt maskinprogram af minigravere

I 2004 introducerede Eurocomach deres første minigraver med Zero Tail bagende, ES 500 ZT. Denne model blev hurtigt en stor succes og gav firmaet et rygstød til at intensivere udviklingen af nye modeller.

Fra 2005 til 2010 blev hele produktgrammet fornyet. Alle minigraverne blev re-designet til at være med Short Radius (SR) eller Zero Tail (ZT) bagnede.

Bauma i 2010 blev et vigtigt led i firmaets historie, idet der efter denne internationale udstilling blev indgået flere vigtige forhandleraftaler i Europa og Australien.

I 2011 og 2012, hvor der ellers var nedgang på flere vigtige markeder, formåede Eurocomach stadig at øge produktion og salg af minigravere.

Fokus på design, ergonomi og teknologisk udvikling

I de senere år er der arbejdet meget med opgraderinger i henhold til skærpede krav til motorer samt at udfylde små huller i produktprogrammet, således der i dag tilbydes mere end 20 forskellige modeller fra 1 til 10 tons.

Eurocomach har de senere år tillige formået at konsolidere sig på betydelige markeder samt opdyrke helt nye markeder udenfor Europa.

Eurocomach har et slogan, der hedder “built around you”. Dvs. at der i designet af minigraverne har været fokus på, at maskinføreren sidder ergonomisk optimalt.

Eurocomach i Danmark

Ib E. Mortensen AS i Kastbjerg har siden 2013 været importør af Eurocomach. De senere år er der opbygget et forhandlernetværk, der sælger og servicerer i hele Danmark.